אבי ראובני עובד סוציאלי,
אבי ראובני עובד סוציאלי,
פרויקט "הסיפור, התנועה, המשחק והצליל", סדנת מעבדה רב-תחומית לרקדנים, מוזיקאים ושחקנים.
פרויקט "הסיפור, התנועה, המשחק והצליל", סדנת מעבדה רב-תחומית לרקדנים, מוזיקאים ושחקנים.
בפורום מנחי תיאטרון הפלייבק בישראל.
בפורום מנחי תיאטרון הפלייבק בישראל.
פרטני וקבוצתי במכון הירושלמי לטיפול בבעיות סמים ותחלואה כפולה.
פרטני וקבוצתי במכון הירושלמי לטיפול בבעיות סמים ותחלואה כפולה.
את העולמות המשתרגים בין ובתוך תאטרון פלייבק, תנועה וטיפול.
את העולמות המשתרגים בין ובתוך תאטרון פלייבק, תנועה וטיפול.
מחרוזת הסיפורים ועיבודם התיאטרלי יוצר מפגש חד פעמי מלא קסם והומור.
הפלייבק כז'אנר תיאטרלי פותח בארצות-הברית ע"י ג'ונתן פוקס, תלמידו של יעקוב מורנו אבי הפסיכודרמה, בשנות
ה 80 של המאה העשרים.
תיאטרון פלייבק מאפשר שילוב של אומנות ומפגש אנושי, ומהווה שיתוף פעולה ייחודי בין הקהל לשחקנים. מתנדב מהקהל מספר סיפור או רגע מחייו בוחר בשחקנים שיגלמו את התפקידים השונים וצופה בסיפור. צוות השחקנים מעבד את הסיפור תוך התייחסות לרבדים האנושיים הרבים הגלומים בו, ומתבל בחום ובהומור. הסיפור מקבל תוך שניות צורה ולכידות אומנותית, ומוצג עבור המספר והקהל על הבמה.
כמספרים, הפלייבק עונה על צורך האוניברסאלי לספר סיפורי חיים ולקבל חיזוק, שותפות והכרה, ולראות את סיפוריהם מנקודות מבט מיטיבות וחדשות.
כשחקנים, הטכניקות הספציפיות הנלמדות מעולם הפלייבק מאפשרות לשחקנים להיות קשובים בכאן ועכשיו לסיפורים העולים, ולהעלותם באימפרוביזציה בדרך יצירתית ורגישה.
כאירוע קהילתי, התיאטרון מאפשר לאנשים מהקהל לספר סיפורים אישיים ולהפוך אותם לחוויה בין-אישית וקהילתית. התיאטרון מפנה אוזן קשבת לאינטראקציות חברתיות ומאפשר חוויה חיובית של התנסות קבוצתית, ההופכת את האירוע למשמעותי, בעל עוצמת טרנספורמציה וריפוי.
כצופים, צפייה בסיפוריהם של חברים לקהילה מחזק את תחושת היחד, מספק הבנה הדדית ושותפות, ומאפשר לעבד דילמות וקונפליקטים במרחב בטוח.
בכל מפגש משתתף או משתתפת בקבוצה חולקים סיפורים מחייהם, הקבוצה משקפת סיפורים אלה באמצעות השיטות הנלמדות ותחושת החיבור הבין-אישי הנוצרת בקבוצה.
מפגשי הפלייבק הופכים במהרה לקבוצה אינטימית, אוהדת, הלומדת יחד בהנאה.
המשתתפים לומדים להתבונן על סיפורים של עצמם ושל אחרים ממקום סקרן ובעיניים טובות ורגישות, ובמקביל משתכללת היכולת להעמיק בנראטיב ולגעת ברבדיו השונים של הסיפור.
העבודה הקבוצתית מאפשרת מרחב אינטימי, קרבה, וקבלה תוך כדי חקירה וגדילה במקום בטוח.
ובחיים- משתתפים מעידים על הגברת הגמישות האישית- "לאלתר עם החיים", ספונטאניות, יצירתיות וחיות.
הלמידה בבית לתיאטרון פלייבק נעה על הציר של העמקה בנרטיב ומציאת "לב הסיפור" ומהצד שני דגש על הגשה אסטתית ותיאטרלית על הבמה.
"מעשה היצירה של תיאטרון מידי, הופך בפועל לאמצעי המאפשר התמודדות מחזקת עם תכנים קשים ועומס רגשי ומקנה פתח לרגשות של חמלה ופיוס.
תיאטרון פלייבק הוא כלי עתיק – מודרני, המציע אפשרות של דיאלוג בעל כוח של טרנספורמציה אמיתית.
בהופעות בהן ניתן ביטוי נאות ואמיץ לסיפורים משמעותיים של חיינו וזאת בטרם נעסוק בחיפוש אחר פתרונות, אנו עשויים לחוות את הידע הטמון בסיפורים עצמם ולגעת אחד בשני באופן עמוק ומעורר השראה".
"ג'ונתן פוקס"